Terug naar overzicht

Batavierenrace

Op 1 mei 2020 om 22.30 uur ‘s avonds zal de 48e Batavierenrace van start gaan vanaf de Grote Markt in het centrum van Nijmegen. De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop. Ook dit jaar zullen er maar liefst 350 teams deelnemen, waardoor we ons eigen wereldrecord kunnen gaan benaderen: 8.500 studenten zullen de route van Nijmegen naar Enschede af gaan leggen over een totale afstand van maar liefst 175 kilometer.
Ook lopen er dit jaar meerdere internationale teams mee uit o.a. Engeland, Duitsland en België.
De Batavierenrace heeft de status van topsportevenement en haar Universiteitscompetitie is erkend als Nederlands Studenten Kampioenschap. In de Universiteitscompetitie strijden de verschillende universitaire steden van Nederland om de felbegeerde wisselbeker.
 
De start van de race vindt plaats op de Grote Markt te Nijmegen en kent drie herstarten in Ulft, Barchem en Enschede. De finish vindt plaats op de campus van de Universiteit Twente. Een team bestaat uit 25 lopers met 17 mannen en 8 vrouwen. Deze lopen een afstand variërend van 2.9 tot 10.4 km. De eerste loper van de nachtploeg start in Nijmegen en wordt begeleid door een teamgenoot te fiets. Na het lopen van de etappe geeft de loper zijn hes met chip voor de tijdswaardemening over aan de volgende loper van zijn ploeg. De lopers van de ochtend- en middagploeg starten respectievelijk in Ulft en Barchem. Het spektakel rondom de herstart in Barchem aan de Beukenlaan begint om 10.30 en zal tot ongeveer 12.30 duren. Omwonenden zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen! De lopers zullen vervolgens via de Achterhoek en Twente vanaf 17.30 finishen op de campus van de UT.

Datum 1 mei 2020
BijzonderhedenOp 2 mei om ongeveer 11 uur komen de sporters door het buitengebied van Geesteren