Terug naar overzicht

De Film van december, Le Semeur

Le Semeur

Verzorgd door vrijwilligers filmhuis

Ten tijde van de staatsgreep van Napoleon III in 1851 worden alle mannen weggevoerd uit een afgelegen, republikeinsgezind boerenbergdorp. De overgebleven, huwbare vrouwen sluiten een pact: mocht er ooit nog een man langskomen, dan zullen ze die delen. Een op ware gebeurtenissen gebaseerde oefening in vrijheid, gelijkheid en zusterschap die de nodige spanningen oplevert. Sprookjesachtig vormgegeven in een passend, benauwend vierkant beeldformaat. Maar met die idyllische schoonheid levert de film ook zijn eigen kanttekening: het oogt allemaal net te mooi om waar te zijn.

Regisseur: Marine Francen
Hoofdrolspelers: Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Alban Lenoir, Iliana Zabeth, Françoise Lebrun, Raphaëlle Agogué, Barbara Probst, Anamaria Vartolomei, Margot Abascal

Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks hun films. De folder met het programma is verkrijgbaar is de deelnemende vestigingen. In principe gaat het om films die in het filmhuiscircuit worden gedraaid.

De toegangsprijs is inclusief een drankje na afloop van de film.
 Datum 9 december 2022
Tijd20.00 uur
BijzonderhedenToegangsprijs 6 euro en voor leden 5 euro In december wordt i.v.m. de verhuizing, de film eenmalig in de synagoge gedraaid!
 
LocatieSynagoge
BezoekadresWeverstraat 4 Borculo
Websiteoostachterhoek.op-shop.nl/14571/cinebieb-borculo/09-12-2022