Terug naar overzicht

Stadsvaart met de "Fute"

In oktober kun je met een berkelzomp varen in de stad Borculo. De berkelzomp "Fute" uit Almen komt daarvoor speciaal naar Borculo. Gevaren wordt er op de woensdagen en zaterdagen.
Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de vroegere scheepvaart op de Berkel. Gevaren wordt op het traject van de Molenkolk bij de stadswatermolen naar het nieuwe gemeentehuis. De tocht duurt ongeveer drie kwartier. Tijdens de tocht worden er 3 ophaalbruggen geopend. Op zich is dat al heel bijzonder maar het meest spectaculair is toch wel het schutten van de sluis. In de sluis zit een verval van bijna 3 meter. Dit hoogteverschil moet overbrugd worden. Het is een bijzondere beleving voor de vaargasten, zeker ook voor kinderen, om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Datum 3 oktober 2018
Tijd10.00 uur - 17.00 uur
BijzonderhedenDit programma kan worden aangevuld met koffie of thee en iets lekkers erbij in een café-restaurant en een stadswandeling o.l.v. een gids in het oude centrum van Borculo. Minimaal 8 personen en maximaal 15 personen. Wilt u ook zo'n belevingstocht meemaken? Neem dan contact op met Toeristische Informatie Borculo (TIB ) tel 0545-271966.
 
LocatieWatermolen Borculo
BezoekadresHet Eiland
Websitewww.stichtingberkelzomp.nl
 
Openingstijden3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27, 31 oktober 2018