Terug naar overzicht

Zompendag

‘Zompendag in historisch Borculo’ op zondag 4 oktober
‘Zompendag in historisch Borculo.’ Dat is de nieuwe naam van het evenement als vervolg op de Zompendag. Het historische karakter wordt benadrukt tijdens de vele activiteiten. Daarmee wil de organisatie voor een extra impuls zorgen. ‘Zompendag in historisch Borculo’ wordt gehouden op zondag 4 oktober van 12 tot 17 uur. De meeste winkels zijn geopend.
‘Zompendag in historisch Borculo’ krijgt een bredere opzet. Bezoekers wanen zich tijdens een wandeling van 1 kilometer in vervlogen tijden aangezien het straatbeeld van rond 1900 wordt nagebootst.De basis van de Zompendag oude stijl blijft overigens overeind.
Dat betekent dat de Berkelzomp wederom een belangrijke rol speelt. Er kunnen korte vaartochtjes worden gemaakt door het centrum. Dat gebeurt met De Fute. Als de waterstand het toelaat, kan ook het spectaculaire schutten in de sluis bij de Stadswatermolen met een flink verval worden beleefd. Afvaarten zijn vanaf de steigers in de Molenkolk en bij het oude gemeentehuis. Daar zijn ook de kaartjes te koop. Tijdens de Zompendag geldt een gereduceerd tarief van drie euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar varen gratis mee. De Fute is één van de vier Berkelzompen, met deze boten kunnen tot november toeristische vaarten worden gemaakt in Borculo, Lochem, Eibergen en Almen.

Datum 4 oktober 2020
Tijd12.00 -17.00 uur
 
LocatieCentrum Borculo
 
Aanvragen marktkraam Aanmelden