Terug naar overzicht

Expositie Joriskerk

 

 

 

Van 18 juli tot en met 31 augustus exposeert Anny Rensink uit Geesteren(Gld) met schilderijen in de Joriskerk te Borculo
Anny Rensink mocht altijd al graag met potloden, verf en papier bezig zijn. Maar helaas door haar drukke baan ontbrak haar de tijd om te schilderen.
Daar kwam in 2013 verandering in. Toen ze minder ging werken, nam ze schilderles bij de kunstschilder Henk Mulder uit Holten en dat doet ze nog steeds. Ze werkt het liefst met olieverf op mdf materiaal. Het schilderen van stillevens vindt Anny bijzonder leuk, maar andere genres, zoals vergezichten, strand, kleinkinderen enzovoort heeft ze ook in haar collectie. Ze haalt haar inspiratie vooral uit dingen die ze ziet en vastlegt op foto, zoals mooie plekjes in de vakantie, bloemen, dieren, mensen uit ander culturen. Als Anny schildert kijkt ze met andere ogen naar de dingen en
geniet ze van hun schoonheid.
 
“Kijken” is een kreet die op les vaak voorbij komt. Anny probeert dan ook zo realistisch mogelijk te schilderen wat ze ziet.
Kijken van een afstand doet Annie regelmatig naar het schilderij waar ze mee bezig is. Op die manier kan ze zien of de verhoudingen en de kleuren kloppen.
 
In 2015 heeft Anny Rensink meegedaan aan de kunstroute in Geesteren en in 2016 heeft ze geëxposeerd in Zorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.
 
TENTOONSTELLING GESCHIEDENIS VAN DE JORISKERK
In de consistoriekamer is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Joriskerk met foto's en teksten. Zeer interessant wat er met, en in de eeuwenoude Joriskerk is gebeurd.
 
ORGELSPEL
Op zaterdagmiddag  21 en 28 juli, 4 en 18 augustus wordt het orgel bespeeld door organisten uit de omgeving.
 
OPENINGSTIJDEN
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 16.30 uur bent u van harte welkom in de Joriskerk. Hebt u vragen over o.a. de tentoonstelling dan zijn onze kerkrondleiders graag bereid die te beantwoorden. De toegang is vrij.

 

 

Datum18 juli 2018
 
LocatieJoriskerk
BezoekadresMuraltplein 51, Borculo
Telefoonnummer0545 271759
E-mailadresde.horst@hetnet.nl