Terug naar overzicht

Midwinterdag

Op zondag 10 dec. wordt er van 13.00 uur tot 17.00 uur bij museum de Lebbenbrugge weer de traditionele sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten als houtdraaien, weven en andere handwerkambachten. Op het terrein en binnen in de oude boerderij zijn kerststukjes, kerstkaarten en wenskaarten en ambachtelijke producten als honing te koop. Verder zijn er heerlijke winterse versnaperingen van vroeger en nu te krijgen zoals soep met roggebrood en spek, oliebollen, glühwein, warme chocolademelk, knieperkes en ovenvers krentenbrood, ambachtelijk gebakken in de houtgestookte oven. En natuurlijk serveren we bij een kopje koffie of thee ook de inmiddels beroemde Lebbenbrugge-appeltaart.

 

Vuurkorven en midwinterhoornblazers

Op het terrein branden lampjes en vuurkorven en kunt u luisteren naar de traditionele drietoon van de midwinterhoornblazers en de sfeervolle muziek van een fagotgroep. En in het museum zelf wordt elk heel uur een mooi en passend kerst- en winterverhaal verteld. Voor deze wintermiddag is de toegang gratis, u bent welkom vanaf 13.00 uur. 

 

Natuurwandeling

Voor wie het prachtige aangrenzende natuurgebied wil ontdekken en er lekker op uit wil gaan, start er voorafgaand aan de midwintermiddag om 11.00 uur tevens een wandeling door het prachtige Natura 2000-gebied het Stelkampsveld. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die u meeneemt met een mooie route over onbekende paden en die bijzonderheden zal vertellen over de ontwikkeling van en de flora en fauna in dit bijzonder mooie gebied. Deelname: €2,- p.p., dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om aan te melden voor de wandeling stuurt u vóór 10 dec. een mail naar: midwinterdag@lebbenbrugge.nl

 

Locatie: museum de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo

Zie ook: www.lebbenbrugge.nl/nieuws-en-activiteitenagendaDatum10 december 2023
Tijd13.00 - 17.00 uur
 
LocatieMuseum De Lebbenbrugge
BezoekadresLebbenbruggedijk Borculo
E-mailadresmidwinterdag@lebbenbrugge.nl
Websitewww.lebbenbrugge.nl