Terug naar overzicht

Nacht van de Nacht

Vaar op de Berkel met de zomp “Jappe” de duisternis tegemoet.  En beleef samen met de schippers hoe pikkedonker het ’s nachts is.
Op zaterdag 26 oktober 2024 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren De Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht.
 
Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur, flora én fauna, en kost ook nog eens héél veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclamezuilen. In het hele land vinden honderden nachtelijke evenementen plaats.
 
De Berkelschippers doen ook dit jaar weer mee. Er is een apart arrangement voor deze nachtelijke tocht gemaakt. Gevaren wordt door het oude naar het nieuwe Berkeldal, vanuit de stad Borculo richting landgoed Beekvliet. De lichtinvloed van de stad zie je langzaam verdwijnen waardoor de nachtelijke beleving compleet wordt.
 
De Berkelschippers staan bekend om hun vaarkunst en sterke verhalen. Ook in de Nacht van de Nacht nemen ze u graag mee naar vroeger. Toen moesten de schippers vaak vele dagen en nachten achtereen op hun boten verblijven. En zeer waarschijnlijk ontmoeten we  onderweg ook nog wel een onverwachte Kerkepad gast! De tocht is geschikt voor kinderen.
 
De duur is 1 uur. Gevaren wordt om 20.00 uur. Bij volle boot wordt er nog een keer gevaren om 21.30 uur. Afvaart is vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a te Borculo. Kosten: € 7,50 p.p. en voor kinderen € 4,00. Zorg dat je ruim op tijd bent voor een gratis kop koffie.                                       
Om teleurstelling te voorkomen is aanmelding vooraf noodzakelijk bij Toeristische Informatie Borculo onder tel. nr. 0545 271 966. Buiten kantoortijden kunt u bellen op de schipperstelefoon 06 504 283 54.
 
​Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht zie  www.nachtvandenacht.nl.
Bezoek ons op www.stichtingberkelzomp.nl voor alle vaarmogelijkheden en arrangementen.

Datum26 oktober 2024
BijzonderhedenDe tocht duurt 1 uur. Afvaart 20.00 uur. Zorg dat je ruim op tijd bent voor een gratis kop koffie. Kosten: €7,50 p.p. Kinderen € 3,50 Aanmelden vooraf is noodzakelijk bij TIBorculo 0545-271 966.
 
LocatieStichting De Berkelzomp, Schippersgroep Borculo
BezoekadresGraaf Wichmanstraat 48 a