Terug naar overzicht

Grootste mini LEGO rampenstad ter wereld

27 april t/m 5 mei 2024

LEGO Incidenten City. Een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt.

Doel

De City heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

De City is net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals; een kat in de boom, een woningbrand, de tram die op een walvisstaart belandt en de windval van Leersum.

IncidentenCity.nl architecten en bouwers

De architecten en bouwers zijn Evert de Graaf en de inmiddels gepensioneerde brandweermannen André Overeem. Zij bouwen in eigen vrije tijd al vanaf 2004 de incidenten zoveel mogelijk natuurgetrouw na van foto’s voor de rampenstad. Zij zien kans om hobby en missie tot een unieke en actieve edutainment vorm te smeden.Datum27 april 2024
 
LocatieBrandweermuseum Borculo
BezoekadresHofstraat 5 Borculo
Telefoonnummer0545-271966
E-mailadresinfo@tiborculo.nl
Websitewww.brandweermuseumborculo.nl
 
Openingstijdenzondag en maandag 14.00 t/m 16.00u
dinsdag t/m zaterdag 10.00 t/m 16.00u