Terug naar overzicht

Mirjam Schwarz 2e William Lowenberglezing

Zondag 29 januari - 14:00 uur
Lezing ‘Ik hoop dat alles weer gewoon wordt’ Mirjam Schwarz, 2e William Lowenberglezing Op 11 februari 1943 schrijft Thea deze zin in haar dagboek. Ze weet dan al dat haar ouders en zusje zijn weggevoerd. Met Thea’s dagboek als rode draad schreef Mirjam Schwarz, samen met Hans Bouman, het boek ‘Ik hoop dat alles weer gewoon wordt’. Een verhaal over liefde onder een tragisch gesternte en over de ondergang van de florerende Joodse gemeenschap in Winterswijk. -‘Het boek van Mirjam Schwarz is een indrukwekkend monument dat, samen met heel veel andere monumenten, bijdraagt aan hoe wij de oorlog herdenken.’ - (Uit het voorwoord van Gerdi Verbeet. Voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei).
Na de lezing krijgt elk van de 101 joodse inwoners van Borculo, Geesteren, Eibergen en Neede die in de oorlog zijn vermoord een naam, als die wordt voorgelezen bij het lichtmonument buiten. .
Lees meer over mirjamschwarzwinterswijk


Datum29 januari 2023
Tijd14.00 uur
BijzonderhedenVrije toegang, een gift wordt zeer gewaardeerd Graag aanmelden via de website, zie hieronder. Blad: cultureleagenda 2023
 
LocatieSynagoge
BezoekadresWeverstraat 4 Borculo
E-mailadresinfo@synagogeborculo.nl
Websitewww.synagogeborculo.nl