Terug naar overzicht

Kinderdag

Allerlei leuke, gratis activiteiten met als thema sport
Kinderdag Borculo op zaterdag 31 augustus
 
In Borculo staat de laatste zaterdag van de zomervakantie al enkele jaren in het teken van kinderen. Dat is nu niet anders. Op zaterdag 31 augustus komen kinderen volledig aan hun trekken tijdens de Kinderdag. Er is van alles te doen. De activiteiten worden tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden in het park bij het gemeentehuis van het Berkelstadje. Deelname is gratis.
Vader- en Moederdag zijn een begrip. In Borculo hebben ze de Kinderdag, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) onder auspiciën van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). Het gaat om een gevarieerde mix van leuke spelletjes en doe-activiteiten. Ook dit jaar is het thema sport. Kinderen en sportverenigingen waren vorig jaar erg enthousiast over de opzet van de laatste editie. Daarom is de succesformule gehandhaafd. Kinderen kunnen ook deze keer verschillende sporten uitproberen, waaronder schermen. De volgende verenigingen doen mee: Borchlo (gymnastiek), BZC (waterpolo), VV DEO (voetbal), BC Babo (badminton), LG Dance (dans), Borculose Hengelsport Vereniging (vissen), Gemini (volleybal), KV Olympia (korfbal), Diabolo (met een schietbaan van tien meter), de Majorettes van Volharding en drumband Klein Begin.
Maar er is nog meer te doen op zaterdag 25 augustus. Animal Riding is van de partij, kinderen kunnen er een ritje maken op een kunstpaard. Ze kunnen zich laten schminken. Spelotheek Okidoki is aanwezig en er is een springkussen. De scouting (met een tokkelbaan over de Berkel, klimwanden, broodjes bakken) en de brandweer zijn eveneens van de partij, ze organiseren verschillende activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen.
 
De kinderen krijgen bij elke activiteit waar ze aan meedoen een stempel. Met een volle stempelkaart ontvangen ze een medaille. Die kunnen ze ophalen bij Intersport, de sportspeciaalzaak. Daarnaast wordt er gratis ranja verstrekt. 
 
De Kinderdag is op de laatste zaterdag van de schoolvakantie en wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van veel vrijwilligers, de gemeente en de BOV.

Datum31 augustus 2019
Tijd13.00 uur tot 17.00 uur
 
LocatieCentrum Borculo
Telefoonnummer0545 271067
E-mailadresspb@borculobruist.nl